L’ús dels smartphones cada vegada està més en alça. Actualment, el mitjà amb major increment de consum és Internet, i el seu suport més utilitzat és el mòbil, amb el que la major part dels seus usuaris estan en contacte les 24 hores del dia.

Aquest destacat consum i afinitat que tenen els usuaris amb els seus smartphones fa que marques i anunciants estiguin molt interessats en publicitar-se a través d’aquest suport, i per tal d’evitar la publicitat més tradicional i oferir al target una experiència més interactiva i  d’engagement moltes marques aposten per la creació d’apps.

Les aplicacions mòbils són una gran oportunitat si tenim en compte que, segons un estudi de la business intelligence eMMa, a Espanya els usuaris d’smartphones es descarreguen de mitjana 3 aplicacions al mes i tenen unes 13 aplicacions al mòbil.

mobile quote

Una característica molt important de les aplicacions és la seva capacitat de fidelització, ja que el seu consum és individual i no intrusiu, a més del fet que el target les instal·la al seu smartphone perquè li aporten un avantatge –descomptes, continguts d’interès, comunitat, etc-.

Amb aquestes dades, no és estrany que les marques estiguin interessades en aquest mercat en concret, que encara resulta més atractiu si tenim en compte que les apps ofereixen múltiples oportunitats, des de la simple compra de productes fins a una experiència de marca totalment personalitzada. De fet, existeixen grans campanyes de màrqueting interactives i innovadores gràcies a l’ús de les aplicacions mòbils, ja que permeten una gran interacció per part de l’usuari.

networking-concept_23-2147510641

Un exemple de campanya de gran èxit de màrqueting mòbil és la que la marca Vodafone llançà a Turquia l’any 2015 i guanyadora del Grand Prix en els Cannes Lions el mateix any per la seva aplicació “Red Light App”.

El llançament d’aquesta app per part de l’empresa de telefonia mòbil respon a un greu problema que havia detectat la marca: la violència de gènere que s’experimenta a Turquia, país on 1 de cada 3 dones és víctima del maltractament. Davant aquesta situació, Vodafone va decidir que la tecnologia podia donar resposta al problema d’aquestes dones, i per això creà una app que pogués ser utilitzada per les víctimes quan aquestes necessitessin demanar ajuda en secret davant una situació de violència domèstica.

Aquí tenim el vídeo resum de la campanya que va dur a terme la companyia mòbil i els seus resultats:

Així doncs, veiem com l’aplicació va aconseguir que la campanya esdevingués un gran èxit per la seva personalització, a més d’aconseguir que la marca Vodafone pogués realment connectar amb les víctimes i els aportés seguretat. Per tant, podríem dir que el punt més fort que aporten les apps és la seva experiència, el vincle que creen amb el consumidor, i per això en un futur es preveu un augment d’aquest tipus de campanyes interactives a través de les aplicacions, sempre de fàcil accés gràcies als mòbils.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s